Alla inlägg under december 2008

Av Kicki EiderLeaf - 24 december 2008 22:23

Jobbade julafton så det var bara att kliva upp klockan 6 när klockan ringde,jag började klockan 8...jag vet det låter sjukt att kliva upp två timmar före,och med tanke på att jag har 300 meter till jobbet...men jag måste ha den tiden på mig,dricka kaffe i lugn och ro,filosofera,gå ut med Yla på en liten pinkpromenad,duscha och fixa i ordning sig..det tar tid!


På jobbet var det lugnt...till att börja med!jag frontade lite varor,gjorde korgar med sista-minuten-julklappstips..Sen,vid 10-tiden brakade helvetet löst!

Folk välde in i butiken hela tiden,i en jämn ström..det var folie man glömt,julklapp till farbror Rutger,senap till skinkan och gud vet allt!


Klockan två stängde vi,jag fick agera dörrvakt(ser jag ut som en vakt-typ?)..folk som var inne i butiken kunde ju såklart gå ut,med den var låst för att komma in...men tror ni inte folk försökte komma in iaf?

Jag stod där och passade dörren när en bil bromsade in på gatan,ut hoppar en man i kostym,rusar mot dörren och upptäcker att det är låst...han tittar på mig med bedjande ögon och säger att han måste köpa julmust...jag talar om att vi har stängt,då knäpper han händerna och går nästan ner på knä och säger: "Snälla,snälla"...

Han hade så vackra ögon så jag lät honom gå in : ),men jag sa att om han inte är ute igen om 15 sekunder så kommer jag och hämtar honom!

Synen när han efter 14,5 sekunder kommer ångandes tillbak och ut genom dörren och hans ord: "Tack du har räddat min jul"...ja det kändes lite som ett klipp från Karl-Bertil Jonssons Jul : )


Väl hemma så satte jag mig ner med en kopp kaffe och samlade energi.

X hade redan börjat skala potatis,typ 13 kilo!

Sen när jag druckit ur mitt kaffe gick allt med väldig fart : )


Det blev en ändå en ganska sen julmiddag,halv sju började vi äta...vi,det var jag,J,M och hennes A+ hans två söner + A,s bror A som kommit upp från Lund + X....och Fillebong och Bea såklart!


Åh,nog är det värt allt slit när man äntligen sitter vid julbordet!

Gud vad gott det var!...och oj vad vi åt!

En tomte dök upp såklart lite senare..paket utdelades och alla ögon tindrade som sig bör på julafton.


Vid elva gick dom sista "gästerna" M och A och barnen.

Jag vacklade in i mitt sovrum och somnade stående vid fotändan...eller kanske inte stående,jag har iaf inget minne av att jag lagt mig i sängen...kan varit trötthet,kan varit snapsen...vad jag vet är att jag sov som en stock till klockan nio dagen efter!


Dagen efter..det var ju Juldagen,S,D och lille A slöt upp på julmiddag.

Vi var sammanlagt 9 stycken vid bordet,trångt,men mysigt : ).

Samma procedur..vi åt och drack,drack och åt..julklappar delades ut igen,det var många som varit snälla i år...inte minst undertecknad : )


Sen var det bara mys som gällde..gosade med gullungen A,drack kaffe,pratade och följde med på en kvällspromenad när S,D och A gick hem.


Visst kan det tyckas att det är mycket stress,mycket hysteri kring julen..men jag skulle inte vilja vara utan den för allt i världen...Det är så mysigt!


Mer jul åt folket!


Tack alla ni som var hemma hos mig och J och firade jul! : )




Av Kicki EiderLeaf - 18 december 2008 23:29


Alla sova, släckta äro ljusen,
Äro ljusen,

Tipp tapp, tipp tapp,
Tippe-tippe-tip, tapp,
Tipp, tipp, tapp.


Se då krypa tomtar upp ur vrårna,
Upp ur vrårna,
Lyssna, speja, trippa fram på tårna,
Fram på tårna.
Tipp tapp . . . .


Snälla folket låtit maten rara,
Maten rara
Stå på bordet åt en tomteskara,
Tomteskara.
Tipp tapp . . . .


Hur de mysa, hoppa upp bland faten,
Upp bland faten,
Tissla, tassla: "God är julematen,
Julematen"!
Tipp tapp . . . .


Gröt och skinka, lilla äppelbiten,
Äppelbiten,
Tänk, så rart det smakar Nisse liten,
Nisse liten.
Tipp tapp . . . .


Nu till lekar! Glada skrattet klingar,
Skrattet klingar
Runt om granen skaran muntert svingar,
Muntert svingar.
Tipp tapp . . . .


Natten lider. Snart de tomtar snälla,
Tomtar snälla,
Kvickt och näpet allt i ordning ställa,
Ordning Ställa.
Tipp tapp . . . .


Sedan åter in i tysta vrårna,
Tysta vrårna,
Tomteskaran, tassar nätt på tårna,
Nätt på tårna.
Tipp tapp, tipp tapp,
Tippe-tippe-tip, tapp,
Tipp, tipp, tapp. 

 

Av Kicki EiderLeaf - 17 december 2008 20:54

...däremot såg vi och besökte några andra kineser : )




Jag åkte in till staden F i dag,mötte upp min egen M och även min Lillasyster.

Kul att se SD,och det är så roligt att se att hon är så lycklig med sin M.


Vi började med att ÄTA (vad annars?)kinamat,buffè.

Jag var hungrig som en varg,och M likaså...ja SD spottade heller inte på tallriken...

Det vi tre åt tillsammans hade gott och väl räckt till en fembarnsfamiljs HELA veckoranson vad gäller mat!

Åh varför måste man äta så in i helvete mycket jämt??...ja det här gången har jag en mycket bra förklaring..jag var hungrig,och det var så gott så!

En liten undran bara...varför serverade personalen på kinakrogen lättölen och colan i snapsglas????


Efter vi rullat ut på gatan så for vi som tre stelopererade utomjordingar efter gatorna(stela i hela kroppen för vi kunde knappt röra oss av all mat).



Vi träffade även Y och lilla S,åh vilken söt kille! Det bara glittrade i ögonen på honom,han t.o.m log lite till mig.. och han är så lik sin mamma!


Efter kram och vink till SD plöjde jag och M runt ett tag som yra huvudlösa höns..Jag köpte en massa julklappar till barn,sambosar + bonusbarn till M,

fick tag på ungefär det jag hade tänt mig...förutom två röda skålar till Fillebong...sökte som fasen efter en mat & vattenskål till henne..hon kommer att bli skitssur för att hon inte får röda juliga skålar,jag vet det!


Vi åkte rymdbuss 500 hem,och jag tvingade M att ha bälte på sig,

hon himlade bara l-i-t-e med ögonen och grymtade inte så mycket om det,utan tog snällt på sig bältet,hon är smart det tjejen,för hon insåg att det är lika bra att göra som "Draken" säger annars blir det ett jävla tjat i 2,5 mil.....jag tex,jag åker aldrig buss nuförtiden utan bälte...Smart gjort av mig va? : )


Nu ska jag ta Hårig Älskling på en sista pinkpromenad,sen blir det sängen,ska jobba helvetesskiftet i morgon: 12,00-20,15...


Usch, det sliter hårt på en gammal kärring att ränna på stan!

Av Kicki EiderLeaf - 16 december 2008 12:21

I går var jag,Fillebong och min äldsta dotter S,mitt barnbarn A+ Hund & Sillen på väg hem till mig efter en sväng ute på byn...i en smal kurvig backe kommer plötsligt en långtradare på minst 8 meter i full fart bakom oss,S gick på ena sidan med A och sina två hundrar,jag gick på andra sidan med min hund och Ängelbräkt.

Chauffören kommer som sagt med full fart så vi fick hoppa åt sidan, han slirade  med framdäcken och kom inte upp för backen och börjar kana bakåt,då vevar han ner bilrutan och säger åt S att han ska prova igen att ta  fart och försöka komma upp för backen..det är då S ger honom fingret och en blick som säger precis vad hon tycker,helt rätt!

Sån jäkla idiot,han brydde sig inte ett dugg att vi gick där! Han tar ny fart,och denna gång en sån jävla fart så S fick hoppa,och samtidigt dra A,s vagn+ dom två skräckslagna hundarna ner i diket! Vi var på varsin sida om vägen,så jag kunde inte se hur min dotter kämpade...jag hade fullt upp med att svinga Fillebong som  nån jäkla bumerang ner i diket,och efter kastade jag Ängelbräkt(som var full i mat och vägde minst 100KG!)

När jag blir rädd..då reagerar jag med förlamning,jag kan naturligtvis tänka ,men jag blir tyst och litar på att den som är med mig styr upp saker(är jag ensam och blir rädd,reagerar jag helt annorlunda,precis som S gjorde)

Han kom förbi till slut,vände åbäket,och backade ner mot mitt hyreshus.

Vi var såklart skitförbannade,S var vansinnig,kan man gott och väl förstå,idioten hade ju nästan kört på henne och A(och Hund & Sillen!)


När vi närmar oss min port,så står långtradaren parkerad utanför,chauffören sitter fortfarande i sin hytt(tror han såg min dotters blick och vågade sig inte ur)

S går fram till hytten och när han öppnar dörren så frågar hon lugnt om han la märke till att han nästan körde på henne och A?..Attack är väl då som alltid bästa svar,för han började gapa om att vi tog upp hela vägen(nog för att vi är runda och mulliga,men att ta upp en hel väg var ändå att ta i???).

S påpekade även att han inte får köra med ett sånt släp på en sån väg,men det brydde han sig inte om....DÅ kastar sig alla djävulens demoner ur min dotters mun.." Din jävla idiot!..Dra åt helvete,du är ju efterbliven! Vilket jävla stolpskott!(sa man inte såna svordomar på typ 70-talet?)...Hon sa även annat som jag inte kan skriva här ..okvädesorden haglade över chauffören som ett tag blev helt stum av S haranger!


Samtidigt som jag naturligtvis var rädd,men ändå lättad över att det gick så bra som det gick...jag måste jag bara få säga:


Vilken mamma hon är min S! Vilken lejoninna! Vilket mod hon besitter!



Av Kicki EiderLeaf - 15 december 2008 22:37

Min ljuskrona som jag köpte jättebilligt!

Den gör sig inte riktigt rättvis på bilden,ljusen ska vara tända, men jag återkommer med en ny bild snart! 

Åh jag bara älskar den! Ska åka in till stora staden F i veckan och se om jag kan hitta ljuskupor till den,tror att det blir snyggt med lite långsmala krackelerade kupor!


Av Kicki EiderLeaf - 14 december 2008 21:44

Kunde inte låta bli..köpte denna vackra skål till Fillebong för ett tag sen...men det var nog  hennes pappa som blev mest glad för den : )

Av Kicki EiderLeaf - 14 december 2008 21:13

I går var jag och barnens far och åt julbord på Brukshotellet här i byn.

Well det var ju inte bara jag och H som åt,även hela hans jobb var där(det var dom som bjöd)..vi var ca 130 personer.


Detta är vad jag åt(håll i er!): En ganska så stor klick Janssons Frestelse,två bitar inlagd sill, en bit senapssill, en ägghalva med räkor, en stor potatis, till det drack jag en halv julmust och två snapsar OP.

Och sen...då tog jag en ny tallrik,och på den lade jag upp: Revbensspjäll, köttbullar, rödbetssallad, skinka, champinjonsomelett, kalkon,legymsallad och en ny klick Jansson..till det drack jag den andra halvan must..en sexa OP.

Och efter det...då blev det kaffe och en Baileys...på en tallrik bredvid kaffekoppen ställde jag: en fruktcocktail med vispad grädde och en klick chokladmousse...

Efter det föll jag i koma..ringde efter en taxi och var hemma klockan nio.

satte  mig vid köksbordet och nästan grärt för att jag var så mätt!


Gick en sväng med HårigÄlskling på en kvällspromenad och sen dök jag isäng som en pingvin dyker på is..Bara det att här kändes det som en grindval som slängde sig utför ett stup!..Somnade med en hund på ryggen och sov ända till klockan nio nästa morgon...


Jag älskar julmat!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards